• VIStival 2020
  • VIStival 2020
  • VIStival 2020
  • VIStival 2020
  • VIStival 2020
VIStival 2020 VIStival 2020 VIStival 2020 VIStival 2020 VIStival 2020

VIStival 2020

Haventerrein, 1779, Den Oever
18 juli 2020

Omschrijving

Den Oever maakt zich op voor het 11e Vistival! Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat, zal dit jaar op 18 juli van 10.00 tot 17.00 plaatsvinden.

Het haventerrein in Den Oever zal wederom worden omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. Het Vistival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers. Lokale chef-koks én kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is. Ze laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals Schol, Wijting, Tong maar ook Hollandse Garnalen en Langoustines!

Kinderen kunnen tijdens het VIStival in Den Oever levende vissen zien rondzwemmen in een groot zee-aquarium dat in de visafslag staat. Het aquarium is gevuld met vis die de Wieringer vissers hebben gevangen, waaronder krabben, paling, zeesterren & garnalen. Durf jij een paling vast te houden?

De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers u meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken.

In de hal van de visafslag, waar ook de wekelijkse ZeeVerse Vismarkt gehouden wordt, kan er gekeken worden in aquaria en worden rondvaarten georganiseerd.

De gemoedelijke markt zal dit jaar bestaan uit circa 70 kraampjes die over het gehele haventerrein verspreid staan. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen maar ook de lekkerste foodkramen vindt u bij ons.

Met de Oeverse kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. De vele duizenden mensen die op het evenement afkomen worden voorgelicht over de vis, visserij en kunnen proeven van verschillende visgerechten. 's Morgens is er gelegenheid om bij de ZeeVerse Vismarkt vis te kopen om zelf thuis te bereiden. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren. En met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk!

Meer informatie: www.vistival.nl



Omgeving