• Locatietheater Luwte 2019
Locatietheater Luwte 2019

Locatietheater Luwte 2019

Badweg 38, 1976 BZ, IJmuiden

Omschrijving

Stichting Theatermanifestatie IJmond brengt tweede grote locatietheaterproductie – LUWTE in het havengebied van IJmuiden. Betonblokken en basaltstenen vormen het decor voor de theaterproductie LUWTE in het havengebied van IJmuiden.

De voorstelling is daar te zien van donderdag 12 tot en met zondag 15 september (try-out op dinsdag 10 september) om 20.00 uur. LUWTE neemt je mee naar een plek waar de wind niet kan komen en tot op heden nooit geweest is. Een plek waar een bijzondere gemeenschap woont. Ze waren nomaden, maar vergaten hun oude gebruiken. Tussen statisch beton volgen ze strakke lijnen en vaste routes, altijd in beweging in een wereld vol kleuren. Op een nacht komt toch de wind. En ook een vreemdeling die over eindeloze mogelijkheden spreekt. Zullen ze blijven, kunnen ze gaan?

LUWTE wordt gemaakt en uitgevoerd door meer dan honderd professionals en amateurs: spelers, dansers, muzikanten, kunstenaars,decorbouwers en vele vrijwilligers. Het is de tweede productie van de Stichting Theatermanifestatie IJmond die in 2017 met groot succes het stuk SCHEMERING presenteerde in Kasteeltuin Assumburg.

Omgeving