• Start stoomseizoen tijdens voorjaarsvakantie vol activiteiten 2019
Start stoomseizoen tijdens voorjaarsvakantie vol activiteiten 2019

Start stoomseizoen tijdens voorjaarsvakantie vol activiteiten 2019

Oosterdijk 4, 1671HJ, Medemblik

Omschrijving

Start stoomseizoen tijdens voorjaarsvakantie vol activiteiten
Medemblik- Zaterdag 16 februari start het nieuwe stoomseizoen in het Stoommachinemuseum.We beginnen gelijk goed en zijn de gehele Voorjaarsvakantie (16 dagen!) onder stoom. Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart is het museum elke dag open én onder stoom. Het vuur in de Lancashire ketel wordt opgestookt om de stoommachines te laten draaien. Wie durft, mag de stoker helpen het vuur brandend te houden. Je kunt ook een speurtocht in het museum doen, stoom maken met miniatuurstoommachines en je laten verrassen bij de ‘blikjesproef’.

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er op diverse dagen extra kinderactiviteiten. Volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om aan te schuiven.
Woensdag 20 februari:
Gerda Derksen laat zien hoe je met de Japanse papiervouwkunst leuke ‘Origamifiguurtjes’ vouwt. Daarna mag je zelf aan de slag.
Woensdag 20 en zaterdag 23 februari:
Houtdraaier Herman Licht komt naar het museum. Hij geeft demonstraties houtdraaien. Je mag proberen de houten tollen in de tollenbak te laten draaien.                                                                 
Woensdag 20 en woensdag 27 februari:
Breien en haken met de dames van het brei- en haakcafé uit Hippolytushoef. Ze helpen je graag met het haken of breien van een armbandje, of iets anders.
Donderdag 21 en vrijdag 22 februari:
Houtbewerker Jan Huisman maakt prachtige beelden en laat zijn kunsten op de draaibank zien. Kinderen mogen spelen met het houten knikkerspel en andere spellen. 
Vrijdag 22 en woensdag 27 februari:
Schilderen met acrylverf. Mevrouw Fely Smit, een bekende amateurschilder van vrolijke schilderijen, heeft leuke paneeltjes klaar liggen die je mag beschilderen.
Zaterdag 23 en zondag 24 februari:
Touwslager Theo Janssens komt naar het museum. Hij laat zien hoe je een springtouw kunt slaan.

Openingstijden Voorjaarsvakantie: maandag t/m zondag van 10 uur tot 17 uur.

Toegangsprijzen: 
Jongeren (4-18 jaar)    € 5,00,    Volwassenen    € 8,00,    Museumjaarkaarthouders    Gratis
Tip kijk in de uit agenda voor meer tips vandaag  
Omgeving