• Van Blanckendaell Park
  • Van Blanckendaell Park
  • Van Blanckendaell Park
  • Van Blanckendaell Park
  • Van Blanckendaell Park
Van Blanckendaell Park Van Blanckendaell Park Van Blanckendaell Park Van Blanckendaell Park Van Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park

Veilingweg 9, 1747 HG, Tuitjenhorn

Omschrijving

Welkom in het unieke Van Blanckendaell Park!

Nergens anders vind je een Savanne naast een speeltuin, flamingo’s bij een molen, apen spelend bij een Museum en Koi Karpers bij een draaimolen.

Met de oer-Hollandse molen als herkenbaar middelpunt, reis je over alle delen van de wereld. Zo ontmoet je meer dan 100 soorten dieren. Bij de Savanne kan je bavianen, giraffen, zebra’s en struisvogels van dichtbij bekijken. Even verderop halen andere apen capriolen uit. Wandel over de brede paden langs Papegaaien, Flamingo’s, Lama’s, Kamelen en Kangoeroes. Kom genieten van de vrolijke Prairiehonden, Otters en Stokstaartjes. Natuurlijk ontbreken boerderijdieren zoals ezels, geiten en varkens niet… Overal staan bankjes om er eens even goed voor te gaan zitten.

Speeltuin

Laat de kinderen heerlijk ravotten in de grote speeltuinen of meerijden met het treintje door het park.

Cafetaria

Toe aan een pauze? Dan is het goed relaxen in het gezellige Cafetaria. Een hapje en een drankje, pal naast ons museum.

Museum Historisch Harenkarspel

Wil je herinneringen ophalen of ben je nieuwsgierig hoe het er vroeger aan toe ging? Dan is een bezoek aan ons prachtige Museum Historisch Harenkarspel een must. Met een vaste collectie oude landbouwwerktuigen uit de vorige eeuw, een complete washoek met wastobbe, een bedstede, kleding, een smidse, keukengerei, timmermansgereedschap, een compleet ingerichte huiskamer en nog heel veel meer. Een feest der herkenning voor ouderen en een bron van verbazing voor de jeugd.

Kortom… het veelzijdige Van Blanckendaell Park is misschien wel het leukste dagje uit van Noord-Holland.

Omgeving