• Muziek in de Lucaskerk in Winkel 2019
Muziek in de Lucaskerk in Winkel 2019

Muziek in de Lucaskerk in Winkel 2019

Dorpsstraat 177, 1731 RE, Winkel

Omschrijving

Al sinds 1987 organiseert de Culturele Stichting Niedorp (CSN) concerten en exposities, meestal in de sfeervolle Lucaskerk in Winkel.
De uitvoeringen vinden plaats in de sfeervolle Lucaskerk te Winkel. De kerk heeft een prachtige akoestiek, is ’s winters goed verwarmd en beschikt over comfortabele stoelen. Naast de kerk is een ruime parkeergelegenheid.


21oktober van 20:00 tot 22:00 uur.
Trio C tot de derde
Trio C tot de Derde wordt gevormd door Coos Lettink – accordeon, Carel den Hertog – viool en Caspar Terra – klarinet.
Het trio speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Èn die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de Balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.
www.trioctotdederde.nl

 
18 november van 20:00 tot 22:00 uur.
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber (allen opgeleid aan het conservatorium) vormen samen al zes jaar Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Hun liefde voor de hele klarinetfamilie, hun samenspel, maar vooral het plezier in samen muziek maken, maakt hen tot een uniek kwartet. Altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen.
www.nakk.nl


16 december van 20:00 tot 22:00 uur.
Pamela Smits - Tobias Borsboom
Celliste Pamela Smits - cello - staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid. Pianist Tobias Borsboom is één van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment.
Sinds 2017 werken ze intensief samen.  Een concert door Pamela en Tobias staat garant voor een gedenkwaardige belevenis, waarbij ‘sprankelend en bevlogen’ synoniem staat voor hun spel.
www.pamelasmits.com en www.tobiasborsboom.com


20 januari 2019 van 20:00 tot 22:00 uur.
Ramon van Engelenhoven
Op zesjarige leeftijd begonnen met pianospelen en vele concerten later nu in het kerkje van Winkel te beluisteren.  Een virtuoos op de piano. Ramon sloot zijn bacheloropleiding aan het conservatorium af met een 10 en won op jonge leeftijd al diverse concoursen. Meerdere keren te beluisteren geweest op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Ook trad hij op in Canada en de V.S. op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, waaronder bij Prinses Christina thuis.
www.ramonvanengelenhoven.nl


17 februari 2019 van 20:00 tot 22:00 uur.
Grupo del Sur
‘Desde Adentro’: van binnenuit.  Zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek en behield passie, hartstocht en melancholie, maar verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. In het programma veel composities van Piazzolla die nog niet eerder door Grupo del Sur gespeeld werden. Zij maken van elk concert op de bandoneon,viool, piano, gitaar en contrabas een onvergetelijke belevenis voor vertolkers en luisteraars.
www.grupodelsur.nl


17 maart 2019 van 20:00 tot 22:00 uur.
trio42
trio42 wordt gevormd door drie topmusici: Merel Vercammen, Anneleen Schuitemaker en Juan Manuel Domínguez. Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma’s. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling.
www.trio42.nl


14 april 2019 van 20:00 tot 22:00 uur
Marjolein de Wit - Martin Zonnenberg
Marjolein de Wit bespeelt o.a. dwarsfluit, blokfluit, tin whistle en low whistle.  Martin  Zonnenberg begeleidt, naast solo orgelspel, deze avond Marjolein aan de vleugel en op het orgel.
Hij bewijst dat orgelmuziek niet altijd zwaar op de hand hoeft te zijn. Hij kan het orgel laten zingen en dansen. Muziek voor iedereen: klassiek, licht klassiek, filmmuziek en een knipoog naar de folk music.
www.marjoleindewit.com en www.martinzonnenberg.nl

Klik hier voor het bestellen van de kaarten.


Tip: Kijk in de uitagenda voor meer muzikale evenementen.


Omgeving