• Kroonconcerten bij kaarslicht in Hippolytushoef 2019
Kroonconcerten bij kaarslicht in Hippolytushoef 2019

Kroonconcerten bij kaarslicht in Hippolytushoef 2019

Kerkplein 17, 1777 CD, Hippolytushoef

Omschrijving

De concerten vinden plaats in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein, midden in Hippolytushoef. De Hippolytuskerk stamt voor een groot deel nog uit de Middeleeuwen.

Zondag 28 oktober 2018 15.30 uur
Charlotte Haesen – zang en het Tobalita Strijkkwartet.
Altvioliste Odile Torenbeek ontdekte Charlotte Haesen op de Noordermarkt in Amsterdam. Ze viel als een blok voor haar performance, formeerde een strijkkwartet, belde de beste arrangeurs, et voilà: chansons zoals je ze in geen tijden meer gehoord hebt. ‘Café des Chansons’ brengt een schitterend repertoire met de mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Serge Gainsbourg en Edith Piaf, maar ook eigen composities van Charlotte.

Zondag 25 november 2018 15.30 uur
Trio Tangata – bandoneon, piano en contrabas.
Tangata brengt muziek vol passie. De drie professionele musici, gespecialiseerd in de Argentijnse tango, vertolken op eigen wijze muziek van tango maestro’s zoals Astor Piazzolla, Julian Plaza, Osvaldo Pugliese, Aníbal Troilo, Juan Carlos Cobian en Horacio Salgán. Ze speelden op tangofestivals en in concertzalen, van Toscane tot en met Buenos Aires. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken Tangata een feest voor oor, oog en gevoel.

Zondag 27 januari 2019 15.30 uur
“Alles begint bij Bach” – viool, cello en verteller.
Johann Sebastian Bach is een van de meest geliefde componisten. Maar wie was hij? Wat maakt zijn muziek zo bijzonder? Violiste Merel Vercammen en cellist Joachim Eijlander proberen deze vragen te beantwoorden samen met Merlijn Kerkhof, auteur van de bestseller ‘Alles begint bij Bach’. Merel en Joachim spelen solo én samen muziek van Bach en van latere componisten die door hem zijn beïnvloed. Merlijn is uw gids door de muziekgeschiedenis.

Zondag 24 februari 2019 15.30 uur
Dominic Seldis – contrabas en James Pearson – piano.
Dit mag u niet missen! Deze musici, die over de hele wereld optreden, brengen u een heerlijke show vol muziek en humor in het programma ‘Stand up Bass’. Dominic Seldis, vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’, is aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij combineert humoristische verhalen met prachtige muziek: klassiek, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Pearson schittert in meeslepende improvisaties.

Zondag 24 maart 2019 15.30 uur
Beth & Flo – pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!
Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn. Dat zijn Claudette Verhulst en Elsbeth Remijn. Als pianoduo Beth & Flo maken zij een klassiek recital vrolijk en verrassend! Verhalen vertellen, zingen, flirten met het publiek en ondertussen muziek van de meest uiteenlopende componisten laten horen – dat is wat Beth & Flo het liefste doen bij hun optredens in theaters en concertzalen. Nieuwsgierig?

Bestel hier hier concertkaarten.


Tip: Kijk in de uitagenda voor meer leuke muziekevenementen.


Omgeving