• Concertkerk in Valkkoog 2019
Concertkerk in Valkkoog 2019

Concertkerk in Valkkoog 2019

Valkkogerweg 39, 1744 GB, Valkkoog

Omschrijving


Het kerkje in Valkkoog is vooral de gedroomde concertzaal, met een heerlijke akoestiek, perfect geschikt voor kamermuziek en pianorecitals.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op een van onze onderstaande concerten.

Zaterdag  03-11-2018  20:15 uur
Sphinx   kamermuziek
Een bijzonder duo van harp en dwarsfluit, een prachtige combinatie die veel componisten geïnspireerd heeft. De harp wordt bespeeld door Inge Frimout-Hei. Zij geeft concerten met harp en zang en bespeelt geregeld haar elektrische harpen op festivals. Haar grote passie is componeren voor harp en haar werken worden over ter wereld gespeeld. Ook deze avond speelt ze eigen composities. Samen met Mariël van den Bos, eerste fluitist in het Metropole Orkest. Deze avond spelen ze Mozart, Chopin, Fauré, Ibert, Albéniz, Satie en Hovhaness.
Toegangsprijs 15,00 euro


Zaterdag  08-12-2018  20:15 uur
Kilshannig   wereldmuziek
Al heel lang is deze band een begrip in onze streek. Deze Noord-Hollanders spelen en zingen Ierser en Keltischer dan de Ieren zelf, op gitaar, bouzouki, concertina, fluit, bodhrán en viool. Het liefst zingen ze hun ballads en spelen hun tunes in een akoestische setting in kleinere gelegenheden. Zoals ons kerkje. Ze houden van de sfeer van een intiem optreden en direct contact met het publiek.
Toegangsprijs 15,00 euro


Zaterdag  12-01-2019  20:15 uur
Jan Kuhne and Friends   wereldmuziek
Jan Kühne uit Alkmaar studeerde gitaar aan het Amsterdams conservatorium en aan de Muziekpedagogische Academie in Alkmaar. Veelzijdig als hij is, speelt hij in diverse bands en kleine bezettingen. Daarnaast heeft een eigen lespraktijk en is als docent ook verbonden aan de Muziekschool Valkkoog waar hij saxofoon- en gitaarles geeft. Deze avond zult u kunnen genieten van een zeer gevarieerd programma van deze alleskunner samen met zijn muziekvrienden.
Toegangsprijs 15,00 euro


Zaterdag  02-02-2019  20:15 uur
Ragazze Quartet   kamermuziek
Vier topgetalenteerde meiden (Italiaans: ragazze) met twee violen, een altviool en een cello. Inmiddels beroemd in binnen- en buitenland en geregeld te zien in Podium Witteman. Vanuit bloedstollend mooie klassieke muziek gaan ze graag en vaak over de grenzen heen. En ze zoeken samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines. Klassieke muziek, dat is hun leven; 24 uur per dag. Ook deze avond brengen ze een ‘energieke performance’, een optreden met een twist uit een veelzijdig repertoire.
Toegangsprijs 15,00 euro


Zaterdag  02-03-2019  20:15 uur
Duo Macondo   wereldmuziek
Dit duo speelt altviool en gitaar, een zeldzame combinatie, die prachtig samenklinkt. De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar. Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst troffen elkaar zes jaar geleden en gaven sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland. Ze worden geroemd om hun speelse, ritmische, vrije en met plezier gespeelde stijl. Het programma van Duo Macondo bestaat vooral uit Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk.
Toegangsprijs 15,00 euro


Zaterdag  06-04-2019  20:15 uur
Eric Vloeimans met Olivers Cinema   kamermuziek
Eric Vloeimans studeerde trompet aan het Rotterdams Conservatorium en in New York. Hij wordt wel beschouwd als de beste trompettist ter wereld. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/ Boy Edgar Prijs voor zijn jazzmuziek. In 2002 won hij een Bird Award en in 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest smaakmakende muziekuiting. In het kerkje van Valkkoog zal hij laten horen hoe zijn trompet subtiel kan laten zingen en fluisteren naast accordeon en contrabas.
Toegangsprijs 15,00 euro

Tip: Klik in de uitagenda voor meer muziekevenementen!


Omgeving