• Concertkerk in Valkkoog 2019 -2020
Concertkerk in Valkkoog 2019 -2020

Concertkerk in Valkkoog 2019 -2020

Valkkogerweg 39, 1744 GB, Valkkoog
7 december 2019, 11 januari 2020 en nog 3 dagen

Omschrijving

Het kerkje in Valkkoog is vooral de gedroomde concertzaal, met een heerlijke akoestiek, perfect geschikt voor kamermuziek en pianorecitals.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op een van onze onderstaande concerten.

Zaterdag  09-11-2019  20:15 uur.
Ensemble Windstreken - Wereldse muziek:
De naam van Ensemble Windstreken is net zo gelaagd als de muziek. Niet alleen komen de leden uit verschillende landen en culturen, ook wordt er gedoeld op de muzikale verbinding tussen windinstrumenten als het orgel en harmonium, blaasinstrumenten, de ud, zang en percussie. Ensemble Windstreken speelt werk van zijn enthousiast ontvangen CD ‘Folies’. Een eigenzinnige mix van verschillende soorten muziek, met name uit de Noord-Afrikaanse traditie.
Toegangsprijs 15,00 euro

Zaterdag  07-12-2019 om 20:15 uur.
Maarten Peters - Singer-songwriter:
Maarten Peters staat al jarenlang bekend als een geliefd zanger, gitarist, songwriter en entertainer. Hij speelde fantastische voorstellingen met Margriet Eshuijs en vertolkte op verschillende plaatsen zijn unieke voorstelling ‘Bevroren tranen’. In zijn nieuwe programma ‘Solo’ speelt hij in het Kerkje Valkkoog op diverse instrumenten en zullen liedjes soms verstild zijn en dan weer verpakt in een landschap van geluiden. Naast eigen composities zal hij ook nummers van o.a. The Beatles, Sting en Crosby, Stills, Nash & Young ten gehore brengen.
Toegangsprijs 15,00 euro

Zaterdag 11-01-2020 om 20:15 uur.
Tango Aliado -Argentijnse tango:
Tango Aliado bestaat uit professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Ze hebben verschillende muzikale achtergronden, van klassieke tot lichte en wereldmuziek. Ingetogen milonga’s en virtuoze, ritmische stukken wisselen elkaar af tijdens dit energieke concert. U wordt meegenomen op een reis van de traditionele tango’s van Canaro tot de moderne tango’s van Cosentino en Wantenaar met mooie, zelfgeschreven arrangementen voor viool, piano, bandoneon en cello.
Toegangsprijs 15,00 euro

Zaterdag  08-02-2020 om 20:15 uur.
Berlage Saxophone Quartet - Nieuw licht op Bachs Goldbergvariaties:
Het Berlage Saxophone Quartet zet een meesterwerk van het hoogste niveau op het programma: de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Speciaal voor dit concert halen de leden van het kwartet alle saxofoons uit de kast. De variaties zijn teder, uitbundig, dansbaar en meeslepend. Lichtontwerper Jurjen Alkema van het Blauwe Uur voorziet de muziek op subtiele wijze van kleur en beeld, door middel van een op maat gemaakte lichtinstallatie. Laat u meeslepen door de symbiose van licht en saxofoons.
Toegangsprijs 15,00 euro

Zaterdag 07-03-2020 om 20:15 uur.
Hawijch Elders en Sander Sittig - Viool en piano:
Weer een jong talent in Valkkoog! Hawijch Elders heeft al sinds haar zesde jaar vioolles en volgt sinds 2016 haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, in een speciaal Excellence programma. Hawijch heeft al vele prijzen ontvangen tijdens vioolconcoursen in binnen- en buitenland. Sander Sittig heeft Jan Wijn als leermeester gehad en is te horen op concerten in Italië en Spanje. Ook met Hawijch geeft hij diverse concerten in Nederland en Italië.
Toegangsprijs 15,00 euro

Zaterdag 11-04-2020 om 20:15 uur.
Lies Beijerinck & Eya Trio Didgeridoo, cello en percussie:
Professioneel didgeridoo kunstenares Lies Beijerinck maakt van elke ‘gewone’ muziekuitvoering een theatrale show met buitengewone en fascinerende geluiden en melodieën. Lies is een van de beste didgeridoo spelers ter wereld en geëerd en gezegend bij de Aboriginals. Samen met haar Eya Trio speelt ze op dit try-out concert een mengeling van Braziliaans, Indiaans en klassieke muziek met percussief-cello, funky slagwerk en melodieus didgeridoo.
Toegangsprijs 15,00 euro

Tip: Klik in de uitagenda voor meer muziekevenementen!


Omgeving